Reisverhalen uit de rugzal in villa Sterrebosch (OUD)

Dinsdagmiddag 14 februari 2023

Reisavonturen Vincent Cantrijn

Op dinsdag 14 februari vanaf 14:00 uur geeft de Wijchense avonturier Vincent Cantrijn in Villa Sterrebosch een presentatie over zijn reizen door de wildernis. Afgelopen zomer maakte hij met zijn vaste wildernisvrienden een kanotocht door het noorden van Finland. Is zo’n tocht alleen iets voor jongeren of mensen van middelbare leeftijd? Beslist niet. Vincent is met zijn 71 jaar de jongste van het stel. Zijn vrienden zijn 75, 76 en 78 jaar. Geen probleem om nog in een klein tentje te kruipen na een dag kanoën over meren en rivieren. Comfort komt thuis weer wel.

Vincent zal uitleggen hoe hij pas op latere leeftijd tot dit soort avontuurlijke reizen is gekomen. Verschillende keren heeft hij te voet of in een kano tochten gemaakt door Lapland en Alaska. Comfort was daar helemaal ver te zoeken.
Maar wat gaf het. Deze avonturen hebben zijn leven enorm verrijkt. Vincent zal voorlezen uit zijn dagboeken die hij tijdens deze avonturen heeft bijgehouden. Spectaculaire foto’s maken het verhaal compleet.

Eind maart vertrekt Vincent voor de 8e keer naar Nepal voor een trekking door de Himalaya. Als jongetje droomde hij ervan om ooit de top van de Mount Everest van dichtbij te kunnen zien. Dat lukte in 2008. Het betekende een keerpunt in zijn leven. Vincent zal de diepere betekenis daarvan uitleggen.

De presentatie start om 14.00 uur. De toegang is gratis.